Onderhoud en Reiniging

De barbecue onderhouden is belangrijk om vervuiling te voorkomen en om een langdurig gebruik te garanderen. Als het schoonmaken van de barbecue nog niet op je to do lijstje staat kun je dit nog altijd doen. Het schoonmaken van de barbecue kan zowel zomer als winter gedaan worden. Ook als de barbecue niet wordt gebruikt is het verstandig om ze af en toe schoon te maken. Zo voorkom je dat opgedroogde korrels van eerdere gerechten achter blijven steken.


Filteren

Voordat u uw barbecue aansteekt, moet u ervoor zorgen dat de grillroosters schoon en vrij van vuil zijn. Ook als u een gasbarbecue gebruikt, moeten de roosters voor elk gebruik worden schoongemaakt. Gasbarbecues moeten ook regelmatig gecontroleerd worden op schade of slijtage. Houtskoolbarbecues moeten na elk gebruik worden schoongemaakt om as te verwijderen. Gasbarbecues moeten worden uitgeschakeld, afgekoeld en vervolgens gereinigd. Houtskoolbriketten moeten worden weggegooid in een metalen of keramische container, omdat ze extreem heet zijn wanneer ze van het rooster worden gehaald. Als u een gasbarbecue hebt, is het belangrijk deze vaak te reinigen om ophoping van vet en andere verontreinigingen te voorkomen.