Nieuws

633c30928343a-tips-voor-winter-barbecue.jpg

Bent u klaar om de kou te trotseren en meer dan alleen hamburgers te grillen? BBQ'en in de winter is een trend die al een aantal jaren bezig is. Steeds meer kerstdiners worden voorzien van een goed bereid stuk vlees van de barbecue. Met een beetje creativiteit en goede voorbereiding kun je van barbecueën in de winter een aangename ervaring maken. Lees verder voor vijf tips om te barbecueën in de winter zo aangenaam mogelijk te maken.

Waar plaats je de barbecue?

Er zijn een paar opties als het gaat om het kiezen van een locatie voor je barbecue. Sommige mensen barbecueën liever overdekt in de winter, terwijl anderen de koude en verdwaalde sneeuwvlokken trotseren om buiten te koken. Als u besluit om buiten te koken, moet u ervoor zorgen dat de ruimte vrij is van brandbare materialen. Zorg tevens dat je bbq uit de wind staat, met name de wind is in de wintermaanden erg koud en zorgt dat de bbq zijn warmte snel kan verliezen, terwijl je juist wilt dat de warmte goed behouden blijft.

Laat de bbq'er niet alleen

Deze tip is vooral voor als je aanhaakt bij een winter bbq, laat de 'kok' niet alleen. Om mensen ook buiten uit te nodigen als jij aan het barbecuen bent zorg dan voor een heater of vuurkorf buiten, zodat het voor de gasten ook leuk is om bij je aan te haken.

Zorg voor een plan B bij een winter bbq

Als je een winter bbq organiseert, wil je rekening houden met de mogelijkheid dat het gaat regenen, sneeuwen of hagelen. Zorg voor een overkapping en stook de bbq niet zo hoog op dat het dak van de overkapping in de brand kan vliegen. Het beste is om met koud weer te kiezen voor een houtgestookte grill, deze verspreiden een heerlijke geur die uw winter bbq extra gezellig maakt.

Welke gerechten op de bbq

Nogmaals, als het buiten koud is en je bent aan het grillen, kun je overwegen om je menu te veranderen. Je hebt misschien niet hetzelfde menu als op de zomerbarbecue. Stukken vlees die een lange garing nodig hebben op lage temperatuur zijn uitermate geschikt voor een winter bbq. Naast een dikke keramische Kamado bbq is het ook belangrijk om de juiste gerechten uit te zoeken. Denk daarbij aan pulled pork, pulled chicken of een langzaam gegaarde bavette rollade. Onze favoriete winter bbq vleesgerechten zijn:

Al deze vleesgerechten zijn heerlijk in combinatie met een stoofpotje van diverse soorten groenten.

BBQ op temperatuur houden

Als je besluit om in de winter buiten te grillen, merk je misschien dat het wat langer duurt voordat je bbq de gewenste temperatuur bereikt. Dit komt omdat de bbq en brandstof iets harder moet werken om de warmte vast te houden zodra de temperatuur buiten daalt onder het vriespunt. Om te voorkomen dat u lang moet wachten tot uw Kamado bbq is opgewarmd, kunt u een dag van tevoren beginnen met voorverwarmen. Door de bbq een dag van tevoren te starten, kunt u hem voldoende tijd geven om op temperatuur te komen zonder energie te verspillen. Om energieverspilling te voorkomen, kunt u ook overwegen uw bbq uit de wind te zetten. De volgende bbq's hebben bij ons de diverse winter bbq's met vlag en wimpel doorstaan:

Vuurkorf & Houtkachel

Met een vuurkorf of houtkachel is het niet alleen voor u warm, gezellig en aangenaam, maar ook voor uw gasten. Het is verder een goede manier om de omgevingstemperatuur iets te verhogen waardoor de bbq midner hard hoeft te werken om op temperatuur te blijven.

Kamado grill of Kettle bbq

Wij adviseren altijd een kamado-grill t.o.v. een metalen ketelbarbecue te gebruiken als je gaat winter bbq'en. Kamado grill bbq's zijn geweldig voor de winter omdat ze niet vereisen dat u veel houtskool of propaan gebruikt. Een kamado bbq is een keramisch geïsoleerde grill die een ventilatiesysteem gebruikt om de temperatuur in de grill te regelen. Naast het grillen zijn de accessoires zoals gietijzeren pannen en grillplaten ook extreem belangrijk, omdat deze materialen goed warmte kunnen vasthouden. En juist dat is bij bbq'en extreem belangrijk: warmte!


Wij wensen je een fijne winter barbecue! Wij werken samen met diverse bbq shops, bekijk en vergelijk de beste bbq's en accessoires tegen de scherpste prijzen.