BBQ Vlees

BBQ vlees is naast hoge kwaliteit houtskool of houtsnippers extreem belangrijk voor de beste bbq beleving. Wij hebben hier een selectie van diverse soorten bbq vlees. Dus wilt u een lekkere Angus Chateaubriand of Wagyu Riblappen wij hebben het allemaal.


Filteren

Bij barbecueën draait alles om het vlees, dus laten we eens kijken naar de beste manier om het te bereiden. Voor een optimale barbecue moet vlees minstens 20 minuten worden gemarineerd. Vlees te lang marineren kan echter zuur worden, dus marineer je het best vlees dat malser is, zoals kipfilet, terwijl vlees dat taaier is, zoals varkensschouder, korter gemarineerd moet worden, bijvoorbeeld 8 uur. Het is belangrijk om vlees niet te lang te marineren, want dat kan leiden tot een zure smaak. Als u vlees boven een barbecue bereidt, plaats het dan uit de buurt van de warmtebron. Zo voorkomt u dat het vlees aanbrandt en uitdroogt. Vergeet niet dat barbecueën bedoeld is om van te genieten, dus neem de tijd en geniet van het proces!


Luxe bbq vlees

Wanneer u op zoek bent naar een extra speciale bbq-ervaring, dan is het bbq vlees van een kalfsvlees misschien iets voor u. Het bbq vleis van een kalfsvlees is een heerlijk stuk vlees dat perfect smaakt op de bbq. Het kalfsvlees is echt een bbq-specialiteit; het is een verse runderrib van een kalf dat 10 tot 12 weken geweest is, dus dit vlees staat helemaal in de knol. Daarom is het ook wel bekend als ‘kalfsvlees in de knol’.


Populaire BBQ recepten die tijdloos zijn en altijd goed smaken

  • Gegrilde rib-eye steak met knoflookboter en geroosterde groenten
  • Zelfgemaakte hamburgers met tomaat, sla, augurken en cheddar kaas
  • Gegrilde kippenvleugels gemarineerd in een zoete en pittige saus
  • Zalmfilet met een honing-mosterd glazuur en gegrilde asperges
  • Gepofte aardappelen gevuld met roomkaas en bieslook
  • Gemarineerde en gegrilde tofu met een frisse salade van quinoa en groenten
  • Gegrilde maiskolven met een laagje boter en kruiden

Er zijn natuurlijk nog vele andere heerlijke BBQ recepten om uit te proberen, maar deze zijn een goed begin! Vergeet niet om altijd de juiste veiligheidsmaatregelen te nemen tijdens het BBQ'en en ervoor te zorgen dat uw vlees op de juiste temperatuur is gebakken voordat u het serveert.


Barbecue-vleesrecepten

Barbecueën is weer helemaal in en daarom zijn mensen steeds meer op zoek naar goede barbecue-vleesrecepten met duidelijke instructies over hoe je vlees op de barbecue moet bereiden. Ongeacht welk barbecue-recept je wilt maken, zijn er een aantal standaardregels die altijd van toepassing zijn bij het bereiden van barbecue-vlees:

  • Haal het vlees ruim voor de bereiding uit de koelkast zodat het eerst op kamertemperatuur kan komen.
  • Als je het vlees uit de vriezer haalt, controleer dan eerst of je het sous-vide kunt bereiden, zodat je het op de barbecue alleen nog maar hoeft af te grillen.
  • Probeer het vlees zo min mogelijk te bewerken, zodat alle sappen behouden blijven. Bijvoorbeeld, een mooi stuk entrecote kan over het algemeen zo op de barbecue zonder dat je inkepingen in de vleeskap hoeft te maken. Bij een Picanha moet je wel inkepingen maken.
  • Grote stukken barbecue-vlees, zoals een Cote de Boeuf of een Tomahawk steak, wil je niet te ver doorbakken. Gebruik dan wanneer het kan een vleesthermometer om de garing van jouw mooie stuk barbecue-vlees in de gaten te houden.

Als je deze richtlijnen volgt, weet je in ieder geval zeker dat het vlees in jouw barbecue-recept goed bereid is. Wil je naast ons specifieke barbecue-assortiment ook onze heerlijke entrecote, Picanha of ribeye ervaren? Neem dan zeker een kijkje in ons aanbod.


Barbecue-vlees bestellen

Als je online barbecue-vlees wilt bestellen, ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben een breed assortiment aan rundvlees, varkensvlees, lamsvlees, kalfsvlees, kippenvlees en zelfs wild, rundvlees en gevogelte. Naast de meer 'standaard' barbecue-vleessoorten kijken wij ook continu hoe wij ons assortiment kunnen uitbreiden met smaakvolle en verrassende nieuwe vleessoorten. Zo zijn wij erg trots op onze Iberico spareribs, onze Wagyu Picanha en ons ruime aanbod aan dubbeldoel vlees. Verantwoord, lokaal Hollands vlees dat qua smaak niet onderdoet voor de bekende buitenlandse rassen. Barbecue-vlees bestellen kan dus prima bij ons. Wij zorgen ervoor dat het bij je thuis wordt bezorgd, zodat je volgende barbecue een groot succes wordt.


Barbecue-vlees online

Barbecue-vlees online bestellen is steeds gebruikelijker. Als je echter iets bijzonders op tafel wilt zetten, zoals een smakelijke T-bone steak, Cote de Boeuf of Picanha, kun je overwegen om je barbecue-vlees online te bestellen bij een kwaliteitsslager. Barbecue-vlees online bestellen wordt steeds normaler en de bezorgmogelijkheden zijn de laatste jaren flink uitgebreid. Als je bij ons barbecue-vlees online bestelt, zorgen wij ervoor dat het tot aan je voordeur in de opperste kwaliteit wordt bezorgd. Jij hoeft dan niet meer met al dat barbecue-vlees te sjouwen. Daarnaast zorgen we ervoor dat het barbecue-vlees dat je online bestelt, gedurende het transport op de juiste temperatuur blijft.